18 augustus 2021

Alle vorderingen en werkzaamheden op een rijtje

Alle vorderingen en werkzaamheden op een rijtje

Weer wat stappen verder!

Parkeergarage P1 – eerste helft 
Er zijn in de bouwvak mooie vorderingen gemaakt bij de bouw van de eerste helft van parkeergarage P1. Er zijn kolommen, balken en wanden nodig voor de vloer van de begane grond. Inmiddels zijn de eerste kolommen van de begane grond geplaatst en zijn we bezig met de ondersteuning van de balken die op de kolommen komen te liggen. Wij verwachten in oktober de eerste vloerplaten te leggen.

Wij bouwen de ondersteuning op vanaf de vloer en maken daarnaast het plateau om de balken op te kisten en vlechten. Dit plateau wordt dan ook direct voorzien van randbeveiliging en een hijsvoorziening om het veilig naar boven te krijgen.

Opbouw torenkraan 2  
In week 36 starten wij met het opbouwen van de kraan die nodig is voor de tweede helft van parkeergarage P1 en de appartementen van Blok H & IJ. De torenkraan die er nu staat wordt gebruikt voor de eerste helft van de parkeergarage, de Brede School, en de appartementen van Blok OPQ. Check ook onze informatiepagina.

Boren warmtebronnen 
Wij maken op het project gebruik van een duurzame energiebron, bodemenergie. Een warmtepomp haalt in de winter de warmte omhoog en stopt deze in de zomer weer in de grond. Dit wordt ook wel warmte- en koudeopslag genoemd (WKO). Deze week starten wij zoals aangekondigd met het boren van deze bronnen. De werkzaamheden lopen een aantal weken door en hierbij kunt u enige overlast verwachten. 

IMG 6355